Den här veckan har vi på matematiken gjort en matematikdiagnos som görs i hela Norrköpings kommun, den heter “Förstå och använda tal”. Resultatet rapporteras in till kommunen och ger en samlad bild över hur elevernas matematikkunskaper i kommunen ser ut. Den är en del av vårt underlag här på skolan då vi ser över vad vi ska lägga extra krut på i matteundervisningen till hösten i de olika klasserna.

På bilden har grupperna fått måla utomhus, i det härliga vädret. I övrigt har vi lagt fokus på att arbeta klart i de olika ämnena inför sommarlovet! Eleverna kommer tillbaka från sina slöjdlektioner med fina alster som de är stolta över, kul att se.

Nästa vecka på måndag eftermiddag kommer alla klasserna göra en utflykt. Varje klass kommer gå till en “egen” plats i Krokek, och man får gärna ta med sig en liten fika och dryck. Nötter, godis, chips, läsk och motsvarande får inte tas med. Alla avslutar i sina klassrum kl 15.20. Tänk på att ha bra (bekväma och oömma) kläder som passar till aktuellt väder.

På onsdag kommer vi att städa och göra fint i klassrummen samt i elevernas lådor och mappar. Allt skolmaterial som era barn är färdiga med ska tas hem, därför vill vi att ditt barn i nästa vecka tar med sig en pappkasse eller liknande för att kunna bära hem sakerna i. Detta gäller även kläder i kapprummen, allt ska tas hem. Eleverna behöver varje dag (även på skolavslutningsdagen) ha med sig sin skolväska.

Skolavslutningen är torsdagen den 11/6, och vi samlas i respektive klassrum kl 08.00. Vi kommer att kunna se på körens framträdande och tal av rektor genom ett filmklipp i klassrummen. Vi kommer även gå en kort tipspromenad, fika samt dela ut denna termins skriftliga omdömen. Kuvertet med omdömet ska öppnas hemma tillsammans med vårdnadshavare. På utvecklingssamtalen, som kommer att starta i september, pratar vi mer om hur det går i skolan och har då omdömet med i samtalet.

Avslutningsdagen avslutas kl 09.30 och skolbussen går kl. 09.45 (bussen till Stavsjö går dock på sin vanliga tid). Observera alltså att denna skoldag är kortare än vanligt! Pga rådande omständigheter och direktiv från kommunen kan vi inte välkomna er föräldrar till skolavslutningen. Vi hoppas att det ska komma att kännas som en speciell och högtidlig dag, trots att vi får göra på ett annat sätt detta år. Fritidsgården kommer att hålla öppet från kl 09.30, där kommer lunch finnas att köpa för ca 20 kr, för de som behöver.

Läxor

Ma – Träna på multiplikationstabell 9, förhör på onsdag.

Trevlig helg /personalen i lag 4