Den här veckan har vi på tekniken lärt oss om vilka material som vanliga saker i vår vardag är tillverkade av. Vi har även konstruerat en modell som ska visa en teknisk sak från stenåldern (t ex yxa, lägereld) med hjälp av papper, sax och lim. Vi påminner om att det fortfarande är aktuellt att ta med sig en tom petflaska (1,5 l) om man har möjlighet till det! Nästa vecka ska 4C och 4D konstruera timglas med flaskorna, 4A och 4B ska göra det vecka 22.

På SO:n har vi idag haft prov om demokrati. Under veckan har vi repeterat och övat inför provet.

I matematiken arbetar vi vidare med area och omkrets samt klockan, vikt och volym. Eleverna arbetar i sina matteböcker, och efter halva kapitlet gör vi alltid diagnos för att kolla att vi lär oss som vi ska! Vi gör även tabellförhör, nästa vecka är det tabell sex som testas.

På svenskan skriver vi sagor samt tränar på läsförståelse.

I engelskan har vi arbetat med månader och dagar, repetera gärna det hemma. Eleverna har jobbat på bra!

Nästa vecka är kort, då vi är lediga på torsdag och fredag.

Skolavslutning

I år kommer skolavslutningen ske i respektive klassrum, på grund av rådande omständigheter och direktiv från utbildningskontoret. Avslutningen är på förmiddagen torsdagen den 11/6. När skolavslutningen är slut öppnar fritidsgården. Mer information om skolavslutningen kommer.

Övrigt

En del elever har med sig kickbike till skolan. Dessa ska låsas fast vid cykelstället, eftersom vi inte har möjlighet att förvara dem i klassrummen åt eleverna.

Ma – Träna på multiplikationstabell 6, förhör på onsdag.

Trevlig helg! /personalen i lag 4