Den här veckan har vi på NO:n jobbat med teknik. Vi har gått igenom olika historiska och tekniska uppfinningar, såsom kilen, hjulet, användandet av metaller och ångmaskinen. Vi har även diskuterat vad vi har för tekniska saker runt omkring oss i vardagen. Om ni har en tom petflaska (1,5 l) får den gärna tas med till skolan för kommande experiment!

På svenskan fortsätter vi arbetet med sagor. Eleverna får bland annat lyssna på olika sagor och skriva egna.

I SO:n lär vi oss om riksdag, regering och politiska partier.

På matematiken arbetar vi vidare med multiplikation, division och geometri. Denna vecka har vi även haft förhör på tabell 3.

Rektor Gunilla Persson gör sin sista arbetsvecka på Råsslaskolan. Hon går från och med måndag vidare till nya uppdrag. Under rekryteringsprocessen kommer Marika Andersson att vara tillförordnad rektor.

Nästa vecka, på måndag kl 08.00, är det läxhjälp i 4C:s klassrum igen för den som vill. Kid, som undervisar i idrott, kommer att vara där denna gång. Han är beredd att jobba med orientering tillsammans med elever som behöver träna på det (ombyte behövs inte). Det finns även annan lärare på plats, för de elever som tänker sig att arbeta med teoretiska ämnen.

På måndag välkomnar vi Birgitta Johansson till vårt arbetslag. Hon kommer bland annat att undervisa i engelska (Jonas finns kvar med oss i arbetslaget).

Ma – Träna på multiplikationstabell 4, förhör på onsdag och fredag.

Vi önskar er en fin Valborgsmässohelg! /Personalen i åk 4