Den här veckan har vi haft glädjen att välkomna en ny personal till vårt arbetslag. Hon heter Elin Pergelius och kommer bland annat att undervisa i bild i 4A och 4C.

På matematiken har vi haft två mindre matteprov som testar av de områden vi arbetat med i första matteboken. Eleverna har varit jobbat bra med proven och de sköter sig mycket bra i provsammanhang, det är bra och viktigt!

I NO:n har vi startat med det nya arbetsområdet som handlar om sjöar och vattendrag. Vi har läst i textboken, sett på filmklipp och arbetat i arbetsboken.

På SO:n har vi läst om demokrati, diktatur samt om klassråd och elevråd. Precis som på NO:n har vi läst tillsammans i textboken, sett på filmklipp och svarat på frågor i skrivboken.

Nästa vecka är det påsklov. Vi önskar att alla får ett fint lov, med vila, rörelse och kanske lite godis. På tisdag v 16, kl 08.00, träffar vi era barn i respektive klassrum igen och följer vårt vanliga schema. Från och med v 16 är det uteidrott, och det är bra om era barn har heltäckande och varma idrottskläder, då vädret och temperaturen kan vara skiftande.

Övrigt

Som ni vet har vi ju en byggarbetsplats här på skolan, eftersom vi ska få en ny skolbyggnad. Bygget är inramat med höga staket, eftersom ingen annan än de som arbetar med bygget får vistas där. På förekommen anledning vill vi att ni föräldrar pratar med era barn om risken med att klättra in på byggarbetsplatsen, vi vill också att ni upplyser dem om att det är förbjudet. Policyn framöver är att en polisanmälan görs om någon försöker ta sig in. På tisdag, efter påsk, kommer någon från bygget att gå runt i våra klasser och prata med eleverna om detta.

Kom ihåg att det finns möjlighet för eleverna att komma till läxhjälpen på måndagar kl 08.00-08.45. Det kan vara ett bra tillfälle att få hjälp med att jobba ikapp lite om man varit sjuk. Läxhjälpen är i 4C:s klassrum (på påsklovet och på annandag påsk är det som ni förstår ingen läxhjälp).

Vi påminner om att det är viktigt att hålla barnen hemma vid symptom och vi ber er göra sjukanmälan via talsvar innan kl 07.30. I nuläget måste vi varje morgon se över verksamheten utifrån antal närvarande elever och närvarande personal, därför behöver vi ha koll på frånvaron senast kl 07.30.

Glad påsk önskar arbetslag 4!