Den här veckan har vi avslutat det sista i arbetsområdet om vikingatiden. Eleverna har fått information om vad de ska kunna till provet och hur de kan repetera hemma. Vi kommer även att repetera på lektionstid.

I matematiken arbetar vi i nästa mattebok som heter Mattespanarna 4B. Vi arbetar bland annat med bråk och multiplikations- och divisionsuppställningar.

På idrotten arbetar vi med bollsport. Denna vecka har eleverna fått träna på handboll, nästa vecka är det innebandy, och därefter är det fotboll som gäller.

På svenskan arbetar vi vidare med läsning, skrivning samt tränar på grammatik. Vi skriver texter med hjälp av datorn och övar på att använda till exempel stavningsprogram.

Imorgon lördag är det Schackfyran i Linköping! Tävlingen startar kl 12.30, så vi behöver vara på plats i Anders Ljungstedts Gymnasium cirka kl 12.10 (bra parkering finns vid SAAB Arena på andra sidan vägen). Sök upp den personal som är ansvarig för er klass (se nedan), och det är bra om vi vuxna “håller ihop” och har en samlingsplats så det är lätt att ge era barn information inför och mellan matcherna. Tävlingen beräknas vara slut kl 15.45. Information om tävlingen och resultat efter varje omgång finns på följande länk:

Om ditt barn ska vara med, men råkar bli sjuk mellan fredag och lördag vill vi att ni sjukanmäler det genom sms till följande telefonnummer: 0727-097724.

Följande personal från Råssla är med på tävlingen:

4A – Emma

4B – Ida L

4C – Jonas

4D – Martin

Måndag 9/3 är personal och elever som varit med på Schackfyran kompensationslediga.

De elever som inte varit med på schacktävlingen har skoldag tillsammans med Kamilla och Ida HN. Idrottskläder ska alla elever ta med denna dag!

SO – Prov om vikingatiden (4D torsdag, 4A/4B/4C fredag)

Matematik – Arbetsblad om multiplikation, lämnas in fredag