Den här veckan är vi i SO:n snart färdiga med arbetsområdet om vikingatiden, och vi kommer att ha ett prov i slutet av vecka 11. Vi kommer i nästa vecka sammanfatta vad vi lärt oss tillsammans med eleverna, så att alla vet vad man ska kunna. Provet handlar om rena faktafrågor samt att eleverna ska resonera kring hur vi vet att vikingar varit på resor till andra länder, och vilken skillnad “nya” religionen kristendom gjorde för vikingarnas sätt att tänka kring hur de skulle leva sina liv. 

På NO:n har vi denna vecka startat ett avdunstningsexperiment om vatten. Två muggar med lika mycket vatten, den ena i frysen och den andra i rumstemperatur, ska undersökas och mätas vid flera tillfällen. 

Nästa vecka och veckan därpå kommer eleverna här på Råssla att få fylla i en enkät om hur de tycker att de har det i skolan. Enkäten är en del av kvalitetsarbetet i vår kommun. Det som framkommer av resultatet är en del av ett fortsatt arbete här på skolan, vi ser vad som kan utvecklas vidare. 

Schackfyran äger rum om en vecka, lördagen 7/3. Kl 12.30 startar tävlingen, så vi behöver vara på plats i Anders Ljungstedts Gymnasium i Linköping cirka 12.15 (bra parkering finns vid SAAB Arena på andra sidan vägen). Tävlingen beräknas vara slut kl 15.45. Om ditt barn ska vara med, men råkar bli sjuk mellan fredag och lördag vill vi att ni sjukanmäler det till följande telefonnummer: 0727-097724

Läxor:

Eng – Glosor (4C till onsdag, 4A till torsdag och 4B/4D till fredag).

Ma – Arbetsblad (multiplikation) lämnas in på fredag (pappret delas ut på måndag).