Den här veckan har vi på engelskan arbetat med övningsuppgifter i workbook samt tittat på TV-serien Lockie Leonard.

På NO:n har eleverna lärt sig om vattnets kretslopp och ritat en bild som beskriver det. Vi har även tittat på det intressanta programmet Snowhow på svt play som handlar om den nordiska vintern.

På SO:n har vi lärt oss om asagudar, blot och vilka spår som finns kvar från vikingatiden, till exempel namn på veckodagar och vägnamn i Krokek!   

På musiken har eleverna i några veckor tränat på att spela trummor. Denna vecka har eleverna fått visa upp för musiklärare Jonas vad de lärt sig.  

Idag har era barn fått hem ett papper om Schackfyran. Vi vill att ni fyller i det och svarar på om ni/ert barn kan vara med lördag 7/3. Mer info kommer när vi vet hur många som kan vara med och när vi närmar oss det datumet. 

Nästa vecka kommer sportlovet! Då är alla elever lediga från skolan hela veckan. Vi hoppas att alla hinner få vila och kanske göra något roligt också. Kom ihåg att det är bra att läsa böcker även hemma, kanske finns det extra mycket tid till det när det är lov! 

Vi träffar sedan era barn på måndag vecka 9 igen. Då följer vi vårt vanliga schema direkt, och träffar således era barn i klassrummet kl 09.00. De som vill och har möjlighet är som vanligt välkomna till läxhjälpen, på måndagar kl 08.00, där man kan ta igen sådant man missat och/eller få hjälp med det man tycker är svårt. Två lärare finns på plats i 4C:s klassrum för att hjälpa de elever som kommer dit. 

Läxor:

Ma – Ett arbetsblad om multiplikation som ska lämnas in senast fredag vecka 9.

Ha ett trevligt lov /personalen i lag 4