Den här veckan har vi avslutat läsprojektet som vi haft varje morgon i nio skolveckor. På morgnarna kommer vi fortsätta att läsa i våra böcker från biblioteket.

På svenskan arbetar vi med övningsuppgifter i Röda Tråden, tränar på läsförståelse och skriver berättelser och faktatexter om vikingatiden.

I SO:n lär vi oss om vad vikingarna gjorde i sina byar. Vi har läst om Birka och om vad arkeologer hittat för fynd i gamla husgrunder och gravar. Vi har även börjat läsa om asatron.

På bilden har eleverna arbetat i par och gjort gipsmasker,  samt tillverkat husmodeller med hjälp av olika material och limpistol.

I helgen är det avlusningsdagar. Det är bra om ni alla klickar på länken nedan och läser informationen. Alla behöver kolla igenom barnens hår i helgen, på så vis kan vi hjälpas åt att förhindra löss.

Nästa vecka är sista veckan innan sportlovet. Vi är alltså lediga hela vecka 8!

Ma – Ett arbetsblad om multiplikation som ska lämnas in senast fredag

Trevlig helg önskar arbetslag 4