Den här veckan har de elever som har textilslöjd tränat på att trä symaskinen och sy på papper. Därefter ska de göra ett “symaskinstest” och sy ihop en liten kudde. Nästa sak att tillverka är en grytlapp.

På träslöjden tillverkar eleverna en ryggkliare. Efter att de gjort en ritning ska de såga ut en träbit i formen av en hand med en kontursåg, för att sedan sätta fast den på en pinne med hjälp av en pelarborrmaskin.

På NO:n arbetar vi med ett nytt område som handlar om kemi. Vi läser och lär oss om vatten, luft, atomer och molekyler. 

På idrotten ska eleverna lära sig att anpassa rörelser efter sin förmåga samt förstå vikten av uppvärmning för att förebygga skador. Det tränar vi på just nu genom att leka olika roliga lekar såsom konboll, Harry Potter och Hulahut Game (fråga gärna hemma vad lekarna går ut på). I lekarna tränas även samarbete och att kunna följa regler. 

Nästa vecka bjuder vi in er till vårterminens utvecklingssamtal, och eleverna kommer att få hem sina skriftliga omdömen från höstterminen nu på måndag. På samtalet kommer vi prata om hur ditt barn har det i skolan och hur det går i skolämnena. Samtalet tar cirka 20 minuter. 

Övrigt

Vi påminner om möjligheten för eleverna att komma till skolan kl 08.00 på måndagar för att arbeta med läxor, sådant som varit svårt, eller komma ikapp om man varit sjuk. Lärare finns på plats från både mellan- och högstadiet och platsen är 4C:s klassrum. 

Läxor

Ma – Multipikationspapper som lämnas in senast fredag.

Trevlig helg önskar personalen i årskurs 4